Klienci naszych sklepów coraz częściej, z pełną świadomością sięgają po artykuły z działu zdrowej żywności, nie zawierające chemii i sztucznych dodatków. Rynek żywności ekologicznej w Polsce według raportu PMR z 2019 roku stanowi 0,4% polskiego rynku spożywczego, rośnie dynamicznie, ale jest kilkukrotnie mniejszy niż w krajach Europy Zachodniej. Te dane pokazują, że mamy tutaj duże możliwości, a kierunek, który obraliśmy w 2018 dotyczący wprowadzenia w naszych sklepach produktu BIO był jak najbardziej słusznym działaniem. Z początkiem roku 2020 w naszym asortymencie znalazło się ok. 2900 artykułów BIO (w tym 55 referencji na wagę), 376 artykułów bez glutenu, 156 bez laktozy, 116 artykułów sojowych, 303 dietetycznych i 83 produkty dedykowane dla vegan. Od rozpoczęcia tego projektu, ilość artykułów z działu zdrowej żywności zwiększyliśmy o prawie 50% i mamy apetyt na więcej. Nieustannie i z ENERGIĄ będziemy rozwijać BIO, z SZACUNKIEM do produktów sukcesywnie uzupełniać wybór w każdej potrzebie, pozostając NIEZALEŻNYM od innych.
Więcej informacji na temat artykułów z segmentu zdrowej żywności znajdziesz >> TUTAJ