Pomidorowa

Pomidorowa

Oszczędna pomidorowa z czerstwym chlebem jest pyszna. Jestem wybredny ale jak usłyszę Pomidorowa dziś na obiad cieszę się jak dziecko

Składniki:

Przygotowanie:

  1. Pomidory kroimy i dusimy 10 minut wraz z zalewą i cukrem w garnku pod przykryciem na małym ogniu.
  2. Następnie przecieramy przez nylonowe sito lub miksujemy.
  3. Ulubione zioła i zieleninę oraz obrany czosnek drobno siekamy, mieszamy z oliwą i lekko podsmażamy w dużym rondlu.
  4. Dodajemy pomidory i gotujemy 10 minut pod przykryciem na małym ogniu.
  5. Wkładamy kromki chleba, zalewamy bulionem, gotujemy jeszcze 20 minut, od czasu do czasu mieszając.
  6. W razie potrzeby solimy i podajemy posypaną startym serem.

Michał, ambasador Kuchni z Pasją

© 2024 bi1 hipermarket | Wszystkie prawa zastrzeżone
Projekt i realizacja: Agencja reklamowa adStone