Makaroniki

Makaroniki

Kolorowe, bezowe ciasteczka to idealny sposób na wykorzystanie białka, które zostało Tobie po oddzieleniu od żółtka.

Składniki:

Przygotowanie:

  1. Białka roztrzepujemy.
  2. Dodajemy 45 g cukru, lekko ubijamy.
  3. Wsypujemy kolejne 45 g cukru i ubijamy na sztywną pianę (pod koniec możemy dodać barwnik). Resztę cukru i mielone migdały łączymy, dodajemy do piany, delikatnie mieszamy na jednolitą masę. Za pomocą rękawa cukierniczego z masy wyciskamy krążki o średnicy 2 cm.
  4. Pieczemy 12 minut w 150 st. Makaroniki łączymy kremem, np. czekoladowym.

Michał, Ambasador Kuchni z Pasją

© 2024 bi1 hipermarket | Wszystkie prawa zastrzeżone
Projekt i realizacja: Agencja reklamowa adStone