Chlebek Bananowy

Chlebek Bananowy

Doskonałym sposobem dla przechowywania nadwyżek bez znaczącej zmiany w ich wyglądzie i wartościach odżywczych jest mrożenie. Umyte owoce i warzywa należy pokroić, poporcjować, spakować w pojemniki lub specjalne woreczki i gotowe. Niekwestionowanym hitem wśród naszych domowych mrożonek są banany, które możemy mrozić nawet w całości. To doskonała baza dla aromatycznego chlebka bananowego.

 Przepis:

Wykonanie:

  1. Banany rozgnieć widelcem lub zblenduj na gładkie puree.
  2. Masło utrzyj z cukrem i jajkami.
  3. Dodaj do tego mąkę, sodę, proszek do pieczenia i sól.
  4. Według uznania, możesz dodać owoce, czekoladę czy orzechy.
  5. Zmiksuj całość i przelej do foremki wyłożonej papierem.
  6. Piecz około godziny w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni.
  7. Po ostygnięciu możesz udekorować ciasto polewą, bakaliami lub posypać je cukrem pudrem.

Michał, Ambasador Kuchni z Pasją

© 2024 bi1 hipermarket | Wszystkie prawa zastrzeżone
Projekt i realizacja: Agencja reklamowa adStone