Zakłady Mięsne HAGA PLUS Sp. z o.o.
Zakłady Mięsne Haga Plus to rodzinne przedsiębiorstwo z wyłącznie z polskim kapitałem. Doskonalimy kunszt sztuki wędliniarskiej nieprzerwanie od trzech pokoleń, stając się tym samym jednym z największych producentów wyrobów wędliniarskich w południowej Polsce. Dzięki dwóm doskonale rozwiniętym zakładom przetwórczym posiadamy zdolności produkcyjne na poziomie 100 ton na dobę. Możemy pochwalić się szerokim portfolio smakowitych produktów wędliniarskich oraz dań gotowych, za które otrzymaliśmy w ciągu tych 30 lat wiele nagród. Produkty te wytwarzane są zgodnie z najwyższymi standardami rzemiosła masarskiego. Nasze produkty dostarczane są do kilku tysięcy sklepów na terenie całego kraju, a także poza jego granice. Troszczymy się o bezpieczną dla środowiska produkcję wyrobów wysokiej jakości, a także dbamy o wysoki standard i terminowość świadczonych usług. Nasze zakłady posiadają certyfikaty jakościowe IFS oraz ISO 9001. Ponadto, posiadamy certyfikat IFS Food oraz QAFP dla Zakładu w Jastrzębiu Zdroju oraz ISO9001 zintegrowane z HACCP dla zakładu w Golasowicach. W ciągu roku przechodzimy także szereg audytów klientowskich. Dysponujemy nowoczesnymi liniami do pakowania; MAP, vaccum, flowpack oraz smart packer, które umożliwiają pakowanie produktów według indywidualnych potrzeb klienta. Na przestrzeni ostatnich 10 lat Spółka przeznaczała całość zysków na dalszy rozwój przedsiębiorstwa. Łączna wartość inwestycji zwiększających jakość i zdolności produkcyjne firmy wyniosła ponad 40 mln zł. Nie poprzestajemy jednak na dotychczasowych dokonaniach, dlatego też zaplanowaliśmy na ten rok kolejne duże inwestycje. Będą one związane z automatyzacją procesów załadunku wyrobów plastrowanych poprzez wykorzystanie robotów przemysłowych. Inwestycje te wpłyną min. na poprawę jakości produkowanych wędlin, zwiększenie precyzji pakowania wyrobów oraz znaczny wzrost wydajności produkcji.