Zakład Produkcyjno–Handlowy KILIAN
Rodzinny, z wieloletnim doświadczeniem w branży przetwórstwa warzywnego Zakład Produkcyjno–Handlowy KILIAN, jest jednym z czołowych producentów kapusty kiszonej i ogórków kiszonych w Polsce Południowo-Wschodniej. Pozyskane do produkcji surowce, pochodzą ekologicznych upraw. Od początku powstania przedsiębiorstwa, naczelną zasadą jest najwyższa jakość produktów, które wytwarzane są w oparciu o tradycyjne receptury. Wraz z rozwojem firmy podjęto decyzję o poszerzeniu oferowanego asortymentu o produkcję ekologicznych produktów kiszonych, na co firma uzyskała odpowiedni certyfikat, wydany przez Jednostkę Certyfikującą PNG Sp. z o.o.
Zakład Produkcyjno–Handlowy KILIAN od wielu lat współpracuje z Firmą POL-BAR z Rzeszowa, która zajmuje się sprzedażą hurtową owoców i warzyw. Współpraca owocuje w zdobywanie nowych rynków zbytu i budowanie coraz silniejszej marki produktów. W firmie wdrożono system HACCP, który na bieżąco jest doskonalony, a zakład funkcjonuje w oparciu o zasady GMP i GHP.