JANO Zakład Przetwórstwa Mięsnego
JANO Zakład Przetwórstwa Mięsnego to firma z ponad 40-sto letnią tradycją na rynku, oparta w 100% na polskim kapitale. Firmę JANO, w 1978 roku w Bytomiu założyli Jan i Aniela Serwatka. Obecnie, zespół firmy buduje około 150 polskich pracowników, którzy stale dbają o zaspokojenie potrzeb swoich odbiorców i klientów. Wiara w tradycyjne wartości rzemieślnicze oraz nietuzinkowe osobowości właścicieli sprawiły, że produkty wytwarzane z taką pasją szybko zyskały uznanie wśród konsumentów. W efekcie w roku 1989 Jan Serwatka wraz z grupą przedsiębiorczych przyjaciół, założył Śląski Cech Rzeźników i Wędliniarzy, którego został też pierwszym prezesem.
Od ponad 40 już lat, niezmiennie – JANO Zakład Przetwórstwa mięsnego rozumie, że wyjątkowy smak produktów zapewnia starannie wyselekcjonowany surowiec, dodatki naturalnych przypraw oraz zastosowane technologie. Przykładem tego jest wykorzystanie w produkcji prozdrowotnej soli himalajskiej, czym firma wpisuje się w najnowsze światowe trendy. Powtarzalność i najwyższą jakość wyrobów JANO zapewniają doświadczeni mistrzowie masarscy kontrolujący proces produkcji.