Brownie

Brownie

Z kaszą jaglaną często bywa podobnie jak z osławionym już makaronem lub ryżem – dziwnym trafem często gotuje się jej tyle, że starczyłoby dla porządnie wygłodniałego pułku wojska, a nie dla przeciętnej trzyosobowej rodziny. Co zrobić z nadwyżką ugotowanej kaszy, by nie zasiliła ona kosza na odpadki? Dobrą opcją może być wegetariańskie smarowidło do chleba, pasztet z dodatkiem warzyw lub zdrowe słodycze w postaci smacznych kuleczek lub… niewiarygodnie pyszne brownie, które zniknie z talerzyków o wiele szybciej niż tradycyjne dania z kaszy.

Składniki

Przygotowanie:

  1. Ugotowaną kaszę zblenduj razem z kakao, miodem, mlekiem, jajkami oraz olejem.
  2. Starannie wymieszaj całość z łyżeczką proszku do pieczenia.
  3. Powstałą masę wylej na blaszkę zabezpieczoną papierem do pieczenia.
  4. Wierzch możesz posypać resztką migdałowych płatków.
  5. Piecz około 45 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni.
  6. Po wystudzeniu pokrój brownie w klasyczne kwadraty i zajadaj ze smakiem!

Michał, Ambasador Kuchni z Pasją

© 2024 bi1 hipermarket | Wszystkie prawa zastrzeżone
Projekt i realizacja: Agencja reklamowa adStone